Abstinens!

Blev inge ismete idag, vad det beror på vet jag inte egentligen, kan vara momentet när man vaknar upp, kollar ut genom fönstret och ser att det toksnöar och ligger 2dm nysnö.
För varje snöflinga som faller så känns våren mer avlägsen, nog längtar man till sommar och öppet vatten, men just nu vill jag ha stekheta vårdagar på isen i jakt på grova gäddor och feta rovriddare.
För att dämpa abstinensen så begav jag mig ut på lite betespimpel, blev ett antal godkända borrar som hamnade i tunnan.
Väl hemma, fortfarande sugen på gädda så börjar man pilla på ismetespöna och sortera och lyfta i grejorna. Fick för mig att göra en liten guide till ismetevippor anpassade till större betesfisk. Såklart så blev den inte lika bra som man hade tänkt sig men den får duga tillsvidare... Här kommer den iaf.
---
Vid riktat mete efter vår sötvattensalligator - gäddan, så använder sig man allt oftare av större och annorlunda betesfiskar beroende på vad som är hett i just ditt vatten. Arter som lake, id, brax, snipor, regnbåge, sill, makrill, sik medmera används allt mer istället för den klassiska mörten eller abborren. Då är det många som inte nöjer sig med den klassiska angelvippan, man vill ha en vippa där "knip"-styrkan kan justeras beroende på betesfisk, även andra faktorer såsom synlighet, här uppe i norrland har vi ofta så mycket snö så att det blir svårt att se den klassiska vippans orangea indikator.
Jag väljer att göra vippan på följande vis, men det roliga med att tillverka eget är att man kan anpassa det efter egna förutsättningar.


Steg 1:
Vad behöver man?
1. Rensband, denna på bilden är den styvare typen(Clas Ohlsson) vill du göra dina vippor något kortare och mjukare så finns det en mindre styv variant på Jula.

2. Krympslang

3. Tändare

4. BjällraNN

5. Indikator, jag valde ett så kallat "bullflöte" i storlek XXXL, det finns många andra typer utav indikatorer, målade pingisbollar, frigolitbollar... använd fantasin, gärna något som syns bra och är någorlunda lätt.

6. Sax

--


Börja med att klippa ut 2 bitar rensband, jag brukar klippa den långa ungeför 70cm lång, det är en smaksak. Klipp sedan en liten bit på ca 5cm, till detta behöver du en kraftig avbitartång.

Böj upp rensbandet längst ut på ena sidan.
--
Klipp sedan ut 2st bitar krympslang på 5cm.
--
Trä krympslangen över rensbandet där du böjde upp änden. Värm sedan slangen så den krymper mot rensbandet.
---
Lägg sedan de två rensbandsbitarna mot varann så de formar en klämma, klipp ut ännu en bit krympslang och för över de båda bitarna, här kan du behöva snäppet större krympslang.

Värm sedan krympslangen så klämman nyps åt.
--
Sedan är det bara att trä på indikator bollen och nypa fast bjällran.
.

Filmklipp på färdiga resulatet.

Skitfiske!
.
//Jonathan

Kommentarer
Postat av: ugg boots outlet

Wasn't able to often be prepared any better. Perusing this write-up jogs my memory connected with this older bedroom significant other! The guy continually maintained preaching about that. I am going to frontward the next few paragraphs so that you can your ex boyfriend. Fairly certain he will probably have a very good understand. Appreciate your sharing spreading!

2011-11-03 @ 02:02:21
URL: http://www.uggbootonlinestore.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0