Skönt bommpass för mig!

Tja, mitt första inlägg på bloggen. :D Jag och jonte satt ute hela dan och ismetade med det gick inge vidare så då gick jag ut mot ett sjup på 5 meter och började pimpla. Det tog tvärstopp och jag började med att bara hålla fisken, Den rusade en aning och jag fick inte en meter lina första 4-5 minuterna. Jag visste att det kommer ta lång tid att landa fisken med 0,14 lina så jag tog det lungt. Sedan fick jag flera meter lina och ser hur det börjar pulsa vatten upp och ner i håler då fisken kliver av... FAN!
Jonte fick enda fisken för dagen en abborre på runt 4 hg.
sfa

Dobermann

Då har sportlovssatsningen passerat, som många redan vet så klev "HON" på tillslut! Filip blev den lycklige, den spjuvern har haft turen på sin sida denna vinter, dels med storlaken men nu även med denna granna madamme.
.

Ny dag, Nytt ställe

Tillslut hade vi lyckats kränga skjuts utav Filips morsa, Vid halv 8 anlände vi till fiskeplatsen och började vallfärda mot de heta ställena, efter en 15minuters promenad så var vi framme. Det såg hett ut tänkte vi medan vi febrilt borrade med våra 200mm handjägare i den sega isen på kring 60-70cm. Efter jag lagt ut 2 spön så fällde det på ett av mina spön, dagen inleddes med en snipa, skönt med en landad fisk iallafall.
När vi krokat av snipan och fått ut alla spön så sjönk vi ner i stolarna. Efter 1 timmes väntan så fäller det på Filips närmaste spö. Ett försiktigt fäll vittnar om en större fisk, mothugget besvaras av en härlig tyngd, kampen kunde börja. Efter ca 5 min av rusningar och nervositet så närmar sig fisken hålet, mattan görs iordning och det avgörande momentet när fisken skall lirkas upp i hålet inleds.
Tillslut ger den med sig och närmar sig den övre världen, direkt när vi ser skallen så ser vi att den är stor, riktigt stor. Samtidigt så kör vi båda in händerna i varsitt gällock... Grisen var bärgad!
-
-
Vikt: 15000g
Längd: 121,5cm
Omkrets: 60cm
Bete: Mört
Fisken sumpas i pulkan tillsammans med betesfisken medan vi förbreder vägning, mätning och fotografering. Det känns som om allting går på några sekunder, medan jag fotar febrilt så filmar jag med andra handen.
Efter dokumenteringen så får hon simma tillbaka.
Det tar ett tag innan vi fattar vad som egentligen hänt.
När "rushen" har lagt sig, så börjar vi gräva i bilderna på kameran, det verkar som att vi i allt vimmel har missat den säregna "tandformade" fläcken på gäddan, det visar sig vara det välbekanta fisken vid namn "Bettet" som kommit upp, nu i sin högform. Denna fisk har tagits minst 6 gånger tidigare, med vikter från 9,5 till 14,05 detta inom ett år(!!!!)
Som tur är så har den hanterats på rätt sätt av duktiga fiskare, detta har bidragit till att den inte hämmats i varken slemlager eller kondition, hoppas att om den kommer upp i framtiden att den tas väl om hand.
Dagen avslutas med att jag kniper en rackare på 7,8kg samt en massa snipor.
Bjuder på ett filmklipp och en bildkavalkad från dagen:
.
.
Skitfiske!
.
//Jonathan

Skepp å hoj

Jag och Filip har fortsatt nötandet efter tian de senaste dagarna, samt lite betespimpel. Fisket har varit otroligt trögt, en tur till en intressant liten skogssjö slutade i en snipa och en välplanerad skoterexpedtion slutade i 0(!!!!) gäddor, bjuder på lite bilder från de senaste dagarna.
.
.

3 dagar

3 dagar skola sen SPORTLOV, En riktigt häftig expedition är inplanerad men det lär bli mycket annat utöver det.
.
Stay tuned!
/Jonathan

Mörtmiffon

Jakten på lite grövre mört går trööögt, men vi ger inte upp för det, ut med stugan igen, väl nere på mörtspottet så var Marcus och Magnus redan nere och vittjade stugorna, de hade ca 30 godkända mörtar i stugan och feet lake. När vi skulle he ner vår stuga så krånglar parably-funktionen, efter ett tags funderande och pillrande så ser vi att en liten plastbit lossnat...
Surt sa räven tänkte vi och funderade på att bege oss hemåt med stugan i behåll.
Räddaren i nöden blir då Magnus aka Rödingen aka Mörtstugeguden, han lyckas veckla ut stugan, nu är det bara att hålla tummarna för fet mört i stugan.
Magnus lirkar (foto: Marcus, www.fiske.makkes.se)
Sketafeske!
.
/Jonathan

RSS 2.0