Dobermann

Då har sportlovssatsningen passerat, som många redan vet så klev "HON" på tillslut! Filip blev den lycklige, den spjuvern har haft turen på sin sida denna vinter, dels med storlaken men nu även med denna granna madamme.
.

Ny dag, Nytt ställe

Tillslut hade vi lyckats kränga skjuts utav Filips morsa, Vid halv 8 anlände vi till fiskeplatsen och började vallfärda mot de heta ställena, efter en 15minuters promenad så var vi framme. Det såg hett ut tänkte vi medan vi febrilt borrade med våra 200mm handjägare i den sega isen på kring 60-70cm. Efter jag lagt ut 2 spön så fällde det på ett av mina spön, dagen inleddes med en snipa, skönt med en landad fisk iallafall.
När vi krokat av snipan och fått ut alla spön så sjönk vi ner i stolarna. Efter 1 timmes väntan så fäller det på Filips närmaste spö. Ett försiktigt fäll vittnar om en större fisk, mothugget besvaras av en härlig tyngd, kampen kunde börja. Efter ca 5 min av rusningar och nervositet så närmar sig fisken hålet, mattan görs iordning och det avgörande momentet när fisken skall lirkas upp i hålet inleds.
Tillslut ger den med sig och närmar sig den övre världen, direkt när vi ser skallen så ser vi att den är stor, riktigt stor. Samtidigt så kör vi båda in händerna i varsitt gällock... Grisen var bärgad!
-
-
Vikt: 15000g
Längd: 121,5cm
Omkrets: 60cm
Bete: Mört
Fisken sumpas i pulkan tillsammans med betesfisken medan vi förbreder vägning, mätning och fotografering. Det känns som om allting går på några sekunder, medan jag fotar febrilt så filmar jag med andra handen.
Efter dokumenteringen så får hon simma tillbaka.
Det tar ett tag innan vi fattar vad som egentligen hänt.
När "rushen" har lagt sig, så börjar vi gräva i bilderna på kameran, det verkar som att vi i allt vimmel har missat den säregna "tandformade" fläcken på gäddan, det visar sig vara det välbekanta fisken vid namn "Bettet" som kommit upp, nu i sin högform. Denna fisk har tagits minst 6 gånger tidigare, med vikter från 9,5 till 14,05 detta inom ett år(!!!!)
Som tur är så har den hanterats på rätt sätt av duktiga fiskare, detta har bidragit till att den inte hämmats i varken slemlager eller kondition, hoppas att om den kommer upp i framtiden att den tas väl om hand.
Dagen avslutas med att jag kniper en rackare på 7,8kg samt en massa snipor.
Bjuder på ett filmklipp och en bildkavalkad från dagen:
.
.
Skitfiske!
.
//Jonathan

Kommentarer
Postat av: lindhultsfisketeam.blogg.se

Hittade er via fiskesnack. Riktigt fin gris ni tog. Stort grattis! Mvh Elias

2010-03-17 @ 18:02:53
Postat av: Marcus

Tjenare Vacker fisk. kul att höra att den kommit upp flera ggr ha det Mvh

2010-03-17 @ 19:39:50
URL: http://dreamfishing.blogg.se/
Postat av: Andreas

Hej grabbar,

Grymt roligt att se fisken på film, men varför klär du av dig?Jag skulle vilja skriva en notis om denna norrlandstjockis (fisken), är det ok, om så är ok, mejla mig så tar vi en snabb konversation om det.

Andreas@fiskenyheter.se

2010-03-22 @ 11:30:45
URL: http://www.fiskenyheter.se
Postat av: Conny

Härlig fisk!

Men jag måste också fråga, varför barfota?

//C

2010-03-22 @ 20:17:35
Postat av: Jonathan

Jaa, varför barfota? Det var en varm dag på isen, sen skulle han kasta av sig overallen för bättre bilder , då åkte skorna/sockorna av samtidigt, men vem bryr sig när man just fått en sån fisk?

2010-03-22 @ 20:37:03
Postat av: Ronnie

Tror jag gratulerade er på en annan sajt men det går bara inte att låta bli en gång till !

Härlig film och ni ungdomar är redan föredömen för andra när det gäller att ta väl hand om fisken och bedriva C&R .

Grattis ! Ronnie

2010-03-22 @ 21:14:25
URL: http://www.ronniesfiske.se/.
Postat av: Emil-PikeTanic

Vilken härlig madam.

Stort grattis!!!

Ni är ett föredöme för C&R-fisket, tänk om alla hade samma tänk som er. Största jublet från er kom när fisken simmade tillbaka, härligt att se.

Lägger till er i min blogglista.

gäddlika hälsningar

2010-03-23 @ 11:08:01
URL: http://www.piketanic.blogspot.com
Postat av: Mats

Stort grattis! Alltid trevlig med storgäddor från de norra regionerna och extra kul med unga specimenfiskare som kliver fram.

2010-03-24 @ 13:43:24
URL: http://fiskelyckainorr.blogspot.com/
Postat av: Micke

Grattis till drömfångsten! Och härligt att se en sån grym fisk från Norrland! :)

2010-04-05 @ 22:33:51
URL: http://mickesfiske.blogg.se/
Postat av: christian louboutin outlet

Precisely why are at this time there not any extra a lot of these internet websites? Your content regularly content articles are terrific obtainable during concepts, which aren't capable of being observed everywhere you go. You should definitely persist with scripting this form of beneficial content material, its absolutely worthwhile. The web is without a doubt whole connected with fabulous waste products, collectively selected is content for those who choose a element other than them. Precisely why are never now there a great deal more? Ordinarily do not give my family suspending!

2011-11-03 @ 01:56:36
URL: http://www.christianoutletstore.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0